PERA
Operetter, musicals & syngespil J. Markman
Velkommen til min lille side om sangens skønne kunst
 
Jeg har længe selv manglet en samlet oversigt over de vigtigste operakomponister og deres værker, handlingen og personerne i operaerne, eksempler på de mest karakteristiske arier, duetter osv. Så nu er jeg gået i gang. Det vil tage nogen tid med flittigt brug af internettet, Wikipedia etc. Men der bliver abejdet på det, så kik forbi en gang imellem og se, hvor langt jeg er nået.
 
Jeg har primært medtaget værker, som stadig opføres, og som der er en chance for at se på en operascene i Europa, eller høre i radioen.
 
De vigtigste kilder har været Wikipedia på dansk, engelsk og tysk og ikke mindst dr.dk/P2, som har handlingsbeskrivelser af rigtig mange operaer. Hvis der skulle være tekster, indspilninger etc., som i henhold til ophavsretten ikke må vises/afspilles, beklager jeg. Kontakt mig venligst på nedenstående mailadresse, og det omhandlede vil straks blive fjernet.
 
BEMÆRK: Det har været nødvendigt i enkelte af komponisternes navne at ændre specielle bogstaver til grundbogstaver. Dette gælder f.eks. komponisten Leoš Janáček (som er ændret til Leoš Janácek), hvor č ikke kan genkendes i søgninger, eller håndteres af databasen.
 
Jeg modtager meget gerne inspiration til forbedringer og rettelser til oplysningerne. Mail: jorgen@jmarkman.dk
 
Venlig hilsen
Jørgen

 
Der findes:
 
Antal værker:
Antal komponister:
Antal sangere:
Antal operahuse:

 
 
 
90
37
85
30