FRANSK     ... en side om fransk sprog  
 
Forside Udsagnsord Navneord Tillægsord Biord Tal etc. Udtale Parlør Ordliste Om Frankrig Links
Ordliste Udskriv denne side:
Ordlisten består af mere end 1.100 franske ord/sætninger, ordnet i forskellige kategorier. Ord mærket med * er hunkønsord. Du kan vælge en kategori eller søge ved at skrive ét eller flere bogstaver i søgefelterne på dansk/fransk. Der søges på begyndelsen af alle ord, som forekommer i ordlisten.
 
         
Dansk   Madretter (i alt 151 ord/udtryk) Fransk
alt godt fra havet fruits de mer
anretning, grøntsags- asiette maraîchère
anretning, kold asiette anglaise
anretning, skaldyrs- asiette du pêcheur
blodpølse boudin
blåmuslinger, kogte moules marinière
blåmuslinger, ovnstegt med hvidløg moules farcie
bryst poitrine*
bryst, (fjerkræ-) suprême
brød, med smør tartine beurré
brødterning croûton
bøf onglet
bøf, meget tyk pavè
bøf, peber- steak au poivre
bøf, tatar- steak tartare
chokolademousse mousse au chocolat
dagens ret plat du jour
dessert entremets
dessert, med hvidvin (zabaione) sabayon
farsbolle quenelle*
farseret farci
fed, fedt gras
fedtegrever, en slags, fjerkræ friton
fintsnittet rapé*
fisk poisson
fisk, kogt bourride
fisk, kogt i hvidvin med hvidløg pochouse
fisk, kogt i rødvin med løg matelote
fjerkræ, sprængt confit
fjerkræ, sprængt confit
fjerkræbryst, skivestegt magret
flødeskum chantilly
forret, kold hors d’oeuvre
forret, varm entrée*
frikassé blanquette*
fyldt fourré
gelé aspic
grillstegt grillé
grøntsagsblanding ratatouille*
gås (and), med hvide bønner cassoulet
hakkebøf hamburger
hane, i rødvin coq au vin
hjemmelavet maison, à la maison
is glace, parfait
isafkølet frappé, glacé
isdessert bombe*, omelette norvégienne*
iskaffe med flødeskum café liégeois
kage, creme- éclair
kage, speciel galette*
kage, tør- gâteau
kalveroulade paupiette de veau
karamelbudding crème caramel
kartoffelgratin pommes dauphin
kartoffelmos mousseline
kartofler, hvide pommes à anglaise
kartofler, kogte pommes vapeur
kartofler, kolde, kogte i olie pommes à huile
kartofler, ovnstegte pommes au four
kartofler, råstegte pommes sautées
kaviar, dansk oeufs de lump
kotelet côte, côtelet
kotelet, uden ben médaillon
kroketter croquettes
krydret piquant
kålsuppe, fed garbure*
kød i gelé galantine
kød, i gelé (postej) ballotine
kød, tyndtskåret émincé
kødpølse, hønse- boudin blanc
kødret, indbagt fritot, friteau
lagkage, en slags charlotte*
løgsuppe gratinée*
løgtærte, med ansjoser og oliven pissaladière*
mager maigre
marengs meringue
mos, (kartoffel-) mousseline*
nyresteg longe*
oksekød, i rødvin boeuf bourguignon
oksesteg boeuf à la mode
osteanretning plateau de fromage
pandekage crèpe
pandekage, med fyld ficelle*
pandestegt poële*
paprikablanding, blæksprutteragout rouille
parisertoast croque-monsieur
parisertoast med spejlæg croque-madame
persillesovs maître d’hôtel
platte asiette
platte, stor plateau
pommes frites pommes Pont-Neuf
pommes frites, tynde pommes allumettes, pommes pailles
postej pâté
postej, fed gåse- eller flæske- rilette
postej, fyldt bouchée à la reine
postej, indbagt timbale*
postej, land- pâté de foie
pålæg, afskåret cochonailles
pølse med kallun andouille,andouilette
pølse, skære-, fra Jura jésus
ragout civet, estouffade, navarin, salmis
rogn, lakse- oeufs de saumon
romkage baba au rhum
råkost, forskelligt crudités
rødvinsmarineret meurette*
rødvinssauce marchand de vin
røget fumé
salat, frugt- macédoine de fruits
salat, grøntsags- macédoine de légumes
salat, mælkebøtte- pissenlit
sauce coulis
sauce, bechamel med krebsesmør sauce Nantua
sauce, med champignon sauce forestière
sauteret sauté
schnitzel escalope*
skalotteløg échalote
skive tranche, darne
skorpe croûte*
sky jus
skål, med is coupe*
smør, brunet beurre noir
smør, persille- beurre maître d’hôtel
smør, smeltet beurre blanc
sovs, vildt-, med agurker sauce chasseur
spegepølse salami
spyd broche*, brochette*
stuvning daube
suppe soupe*
suppe, fiske- soupe de poissons
suppe, flødelegeret bisque*
suppe, grøntsags- julienne
suppe, kartoffel- soupe Parmentier
suppe, klar consommé
suppe, legeret med fløde crème
suppe, løg- soupe à l’oignon
suppe, med fisk bouillabaisse*
surkål, garneret choucroute*
sylte fromage de tête
syltetøj confiture*
træstamme (kage) bûche* (de Noël)
tværrebsbøf bavette*
tærte bavette*
tærte, flæske- quiche lorraine
tør, tørret sec, séché
vandbakkelse, med is og varm chokolade profiterole*
wienerschnitzel escalope viennoise*
æg, blødkogt oeuf à la coque
æg, hårdkogt oeuf dur
æg, i gelé oeuf en gelée
æg, rør- oeuf brouillé
æg, spejl- oeuf au plat, oeuf sur le plat
æg, spejl-, med creme fraiche oeuf à la creme